Viimane keiser

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

ModeraatorCOLON Meeskond

Taavi
Ristiisa
Ristiisa
PostitusiCOLON 1180
LiitunudCOLON 17. Jaanuar 2005, 01:29
AsukohtCOLON Tallinn
CONTACTCOLON

Viimane keiser

Postitus Postitas Taavi »

Viimane keiser
The Last Emperor

Pu Yi sündis valitsejaks. Ta võeti juba kolmeselt enda vanematelt ära ning temast tehti Hiina keiser. Pu Yi jäi ametlikult sel alal Hiinas viimaseks. Ta kõrvaldati troonilt enda seitsmendal eluaastal ning Hiinast sai Vabariik.
Edaspidi pidevalt muutunud riigikorra vältel nägi Pu Yi kõike kõrvalt. Troonilt lõplikult kõrvaldatuna suleti ta vangina Keelatud linna müüride vahele. Enda mitmekülgse elu lõpuaastail töötas ta aednikuna.

Film on valminud Pu Yi (1906 - 1967) autobiograafia "Keisrist kodanikuks" ainetel.

9 Oscarit - parim film, lavastaja, mugandatud stsenaarium, võtteplatsi kujundus, operaator, kostüümid, muusika, heli.

Täielikku tutvustust loe siit.
Kasutaja avatar
crackhead
Ristiisa
Ristiisa
PostitusiCOLON 1135
LiitunudCOLON 04. Aprill 2005, 08:49
AsukohtCOLON Hirvepark/Siselinna kalmistu/Varblane/Harju mägi

Postitus Postitas crackhead »

jrgmine nädal tleb etv pealt. very good.
Viimane vaadatud film: On Golden Pond 9/10
Viimane ostetud DVD: Blood Diamond 10/10

Pilt
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa
PostitusiCOLON 3774
LiitunudCOLON 29. Juuli 2009, 19:53
AsukohtCOLON Tallinn

Postitus Postitas Kickflick »

Eriti suurt elamust ei saanud, aga Hiina ehitised, ruumid, rõivad ja kultuur olid huvitavad, muusika oli väga ilus ning keiser väiksena oli ülinunnu, nagu Soprano IRC'us juba ka ütles. Üldiselt hästi tehtud film, kuigi mulle mitte väga huvipakkuval teemal. Hiina pask!(heas mõttes ;-) )7/10
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
PostitusiCOLON 8748
LiitunudCOLON 06. Jaanuar 2007, 05:24
CONTACTCOLON

Postitus Postitas Soprano »

Hiina pask jah. Mul ka erilist elamust ei pakkunud ja teemat ei esitatud kuigi huvitavalt, kuid vähemalt ei hakanud igav kordagi. Väike keiser ehk filmi esimene pool oli minu jaoks huvitavam. Edasi läks igavaks poliitikaks. Film on aga tõesti ilus ja mastaapne.
Plusspunktid Twin Peaks'i tädi eest...
Spoiler :
Pilt
Siskel & Ebert kiidavad:
http://www.youtube.com/watch?v=7O-Q1fzxIvo

7,5/10

P.S. Tuli jälle meelde, et mul on Scorsese Kundun vaatamata. Nagu kaks tilka vett? Valime järgmiseks ühisvaatamiseks?
BUTTON_POST_REPLY