Gladiaator
Moderator: Meeskond
Gladiaator
Gladiaator
Gladiator
Kui Rooma imperaator Marcus Aurelius (Richard Harris) sureb otsustab ta, et võim Roomas peab minema kindral Maximuse (Russell Crowe) ja senati kätte. Marcuse võimujanuline poeg ei saa sellega leppida ning laseb Maximuse pere tappa ja annab korralduse Maximus hukata, kuid ta suudab riigist põgeneda. Proximo (Oliver Reed) orjastab ta ja teeb tast gladiaatori. Maximust hoiab elus ainult tema kättemaksu iha. Tema võimalus saabub, kui ta saadetakse Roomasse Colosseumisse suurele gladiaatorite võitlusele. Rooma jõudes alustab ta kohe oma kättemaksu plaani elluviimist.
Terviklikku tutvustust loe siit.
Gladiator
Kui Rooma imperaator Marcus Aurelius (Richard Harris) sureb otsustab ta, et võim Roomas peab minema kindral Maximuse (Russell Crowe) ja senati kätte. Marcuse võimujanuline poeg ei saa sellega leppida ning laseb Maximuse pere tappa ja annab korralduse Maximus hukata, kuid ta suudab riigist põgeneda. Proximo (Oliver Reed) orjastab ta ja teeb tast gladiaatori. Maximust hoiab elus ainult tema kättemaksu iha. Tema võimalus saabub, kui ta saadetakse Roomasse Colosseumisse suurele gladiaatorite võitlusele. Rooma jõudes alustab ta kohe oma kättemaksu plaani elluviimist.
Terviklikku tutvustust loe siit.
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
Vaieldamatu kinokunsti suurteos. Jätkub stseene nii pinnapealsetele kähmluse otsijatele kui neile kes sügavamat mõtet otsivad. Minu arvates on selle filmi lõpp üks parimaid, muusika, plaanid, kõik mängib kokku suurepäraseks ja lõplikuks, kuid samas parajalt kripeldavaks tervikuks. Nii kui oled filmi ühe korra ära vaadanud tahad uuesti näha. Suurepärane. Väga head osatäitmised, suurepärane script. Soovitan kõigile.
Paljud kiidavad selle filmi juures eelkõige Russel Crowe-d. Ta oli tõesti suurepärane. Parima näitleja Oscar tuli teenitult. Aga ma pole veel märganud, et keegi oleks lausunud kiidusõnu Joaquin Phoenix-i kohta. Commoduse roll oli ju ka ülihea. Ja Oscarile kandideeris temagi.
A see selleks. Superfilm. ;)
A see selleks. Superfilm. ;)
-
Peata Ratsanik
- Ristiisa

-
Margus Kiis
- Teadmata kadunud

No ma ei tea. Liiga lineaarne, liiga etteaimatav, liiga vähe saladust. Head olid head, pahad pahad, lihtlabane värk. Kaameratöö on selline Hollika hea käsitöö, ei midagi erilist. Crowe on teinud palju paremaid rolle. Võitlussteenid olid head aga olen näinud kümneid heade võitlusstseenidega filme. Jääb järele suurejooneline kujundus ja efektid.
KÃĩik pole kuld mis hiilgab, kÃĩik pole s..t mis haiseb.