Hyacinth Bucket

Keeping Up Appearances (1990 – 1995)

0 / 10

hindajat

Seriaali üldine hinne:
Näitlejatöö:
Filmimuusika/helid:
Seriaali sisu:
Operaatoritöö:
Žanr: Komöödia
Riik: Suurbritannia
Osade arv: 44
Kestvus: 30 minutit

Menuka BBC komöödiasarja peategelaseks on küpses keskeas daam Hyacinth Bucket (Patricia Routledge), kelle eneseteadlikkuse määrab snobism. Hyacinthi majapidamine on piinlikkuseni klanitud ja täis nipsasjakesi, abikaasa Richard peab kandma lipsu ja talitama naise lõputute instruktsioonide kohaselt...

Hyacinth tahab igaüht tantsitada enda pilli järgi ja seetõttu pole ta ümbruskonnas just eriline lemmik. Naabrid Emmet ja Liz püüavad teda vältida, ent see pole kerge, kuna daam on väga sihikindel. Vastavalt peab Emmet end peitma, Liz aga saab alatihti kergeid närvivapustusi, kui Hyacinth teda jälle teed jooma kutsub ja siis vestluse käigus ennast taas ülendab ja Lizi alandab.

Hyacinth tahaks sarnaneda õde Violetiga, kelle majas on saun ja bassein, samas elavad daami õed Daisy ja Rose n.ö. sotsiaalses mudas, esindades perspektiivitut töölisklassi. Tema eakas isa on aga joodik ja tahab sehvti teha piimanaisega. Üks on selge, Hyacinth kasutab iga võimalust, et sotsiaalses hierarhias ülespoole ronida, tema pürgimusi iseloomustab kujundlikult seegi, et daam nõuab, et tema perekonnanime Bucket (ämber) hääldataks bouquet (lillekimp). Nõnda saab hüatsindiämbrist hüatsindibukett.

etv.err.ee