PÖFF 2008

On tulemas mõni lahe üritus? Anna sellest meilegi teada, kirjuta sellest siia.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas kbong » 03. Detsember 2008, 20:33

Forza kirjutas:
kbong kirjutas:The Wrestler Pilt ja Mickey Rourke Pilt Pilt Pilt
Ponyo Pilt


Esiteks: Ülilahe on kedagi tsiteerida, kes neid pöidlaid kasutas, kogu aeg näeb teksti foorum.hinnavaatlus.ee/...
Teiseks: Mickey Rourke oli tõesti kõva. Üks parimaid spordidraamasid oli film ka. Ponyo oli samuti hea. Kas sa, huvi pärast küsin, oled Miyazaki varemisi saavutusi ka näinud?


Loomulikult! Parimad palad on nähtud. Ponyo muidugi jäi keskpäraseks, otsekui oleks Miyazakil vanusega fantaasia kaduma hakanud - ei tahtnud kuidagi vedu võtta. Armas film sellegipoolest, hea lastega kunagi vaadata...
Kasutaja avatar
kbong
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1882
Liitunud: 25. Detsember 2005, 20:14
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas hau » 03. Detsember 2008, 20:45

Choke PiltPilt
Suht keskmine. Choke sobis paremini raamatuks kui filmiks. Vähemalt selle ekraniseeringu põhjal. Ega see polnd ka Palahniuki üks paremaid raamatuid. See seksiteema on läbi käinud päris mitmest ta raamatust. Siin ehk peaaegu kõige rohkem. Dialoog oli muidugi hea. Rockwell ka vaikselt üks mu lemmikuid ja siin tegi ta head tööd nagu alati. Clark Greggi enda tegelase aksent oli ka päris kõva.

Pärast Choke'i sai kiirelt joostud Lake Tahoe'd vaatama, aga ikka jäin paar minti hiljaks. Põhimõtteliselt olen seda filmi oodanud Berlinast saati ja suht juhuslikult avastasin, et see PÖFFil on, vahepeal oli isegi meelest läind, et ootan seda. Õnneks pettuma ei pidanud.
PiltPilt
Ülilihtsa stiiliga. Tegevust isegi vähem kui Jarmuschi varajastes filmides. Kaamera koguaeg staatiline, ei mingeid panoraame ega tilte. Laiad plaanid. Jarmuschlikud fade to blackid. Üks hästi aeglane pealesõit oli ainult. Sisu on samuti väga üürike. Poiss sõidab autoga vastu posti ja siis otsib linnast varuosi, et auto tööle saada. Tegelt aga oli poisi isa just ära surnud ja kutt oli kerges leinaseisundis. Tegevus toimus Mehhiko väikelinnas ja selline arhitektuur ning selle kujutamine istus mulle väga hästi. Kõrvaltegelased olid ka päris head. Kaks põhilist kõrvaltegelast oligi - üks oli vanamees, kes õpetas kuidas autot parandada, teine oli üks noor Bruce Lee ja kung-fu friik, kes parandas auto ära.
Peale minu oli seansil veel 6 inimest.


Eilsetest filmidest ka veel

Ponyo mäe otsas Pilt
Armas filmike. Miyazaki maailm oli võluv nagu alati. Ponyo oli eriti armas tegelane. Sümpaatia tema vastu aina kasvas. Nad oleks Wall-E'ga paras paar.

Il Divo Pilt
Rezii oli vahepeal väga kõva. Montaaz samuti. Peategelane oli muidugi omaette tera. Väga tuim ja cool vend. Ei oskaks arvatagi, et selline vend võis saata korda selliseid asju, milles teda süüdistati. Kuna poliitilised filmid mulle iseenesest ei istu ja olin toibumas veel Wrestleri hangoverist, siis oli kohati raske filmi keskenduda. A PÖFFi peaauhinna võidab ta ära.
hau
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4195
Liitunud: 12. Veebruar 2006, 17:22
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Storm » 03. Detsember 2008, 21:33

Forza kirjutas:varemisi


Varasemaid?

Lugesin küll, et teil Tallinnas oli Man on Wire defektiga olnud, kuid lootsin, et järsku on Tartus linastuval seansil asi korda tehtud. Kahjuks aga nii ei olnud :(. Oleks seal ainult 3 või äärmisel juhul 4 lõiku, mis segamini, ei oleks ka väga häirinud, aga pärast nõudis korra keskendumist, et tervik kokku panna. Kuid filmiga jäin väga rahule! Nagu Forza ütles, nende tornide kerkimist oli väga lahe vaadata. Samuti muusika - see oli nii kümnesse minu arvates; kõik need pildid ning meenutused varajasemast samuti. Igatahes esmakordne PÖFF'i elamus oli meeldiv!
Legalize IT!
Storm
Bond, James Bond
Bond, James Bond
 
Postitusi: 732
Liitunud: 28. Detsember 2005, 19:42
Asukoht: Tartu

PostitusPostitas Soprano » 03. Detsember 2008, 21:51

Eliitrühma puhul on tulnud neg. vastukaja subtiitrite osas, mis on pannud muretsema. Samas Man on Wire katastroofi on raske ületada.
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

PostitusPostitas Jolt » 03. Detsember 2008, 23:21

Soprano kirjutas:Eliitrühma puhul on tulnud neg. vastukaja subtiitrite osas, mis on pannud muretsema. Samas Man on Wire katastroofi on raske ületada.


Dude, niiväga hull see asi nüüd ka pole, Man on Wire'i kaosega ei saa seda tõesti kuidagi võrrelda. Lihtsalt käivitamisel oli probleem, alguses ei saanud kuidagi jooksma... esimesed 5-10 min oli väga kehv. Aga film stardib raamjutustusena ja kohas, kus tegevus käib juba sajaga. Meil mõjus seega kahekordselt segadusttekitavalt. Aga sinna punkti jõutakse loo kestel tagasi ja teisel vaatamisel ei tohiks miski ebaselgeks jääda.
Dialoogides jooksis tekst väga hästi, peategelase narratsioonides jäi aga veidi toppama. Filmi lõpuks oli juba täitsa live tasemel.
Kui tollel nädalavahetuse seanssil ketrab sama inimene, siis on korras.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

PostitusPostitas hau » 04. Detsember 2008, 01:28

Johnny To Sparrow PiltPilt
Kui esimest korda PÖFFi programme uurisin ja nägin Sparrow'it siis automaatselt lisasin selle enda kavva. To on üks kaasaegse Hong-Kongi presiitžemaid režissööre. Praeguseks olen näinud Exiled, Elections 2 ja Mad Detective. Viimane neist on ülikõva. Sparrow jääb aga tema filmograafias kuhugi keskele. Vahepeal igav, vahepeal huvitav. To toetub oma filmides palju tegevusele ja dialoogid on ainult siis kui väga vaja. Pickpockimise stseenid olid selle filmi parim külg. Eriti viimane koos vihmavarjudega. Vendade liikumine oli koordineeritud nagu ballett.

Alguses mõtlesin, et Ballast peaks mulle täiega meeldima ja paneks juba kaks pöialt ette ära, aga kahjuks nii asjad ei läinud. Ka minu eelarvamus eksib ja panen hoopis Pilt
Minu jaoks jäi liiga igavaks. Sisu oli arusaadav ja jälgitav, kuigi vahepeal ei jõudnud dialoog kohale, sest sube polnud. Stiilipuhas indie draama. Sellessuhtes võitis Lance Hammer rezii Sundance auhinna teenitult nagu ka operaator, sest kaameratöö oli mõnus. Montaazis kasutati palju jump cuti, mis sai selle filmi üheks stiilielemendiks. Tegelane Lawrence oli ka sümpaatne. Rahulik ja chill tüüp, teda oleks jälginud kauemgi.
hau
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4195
Liitunud: 12. Veebruar 2006, 17:22
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Forzelius » 04. Detsember 2008, 10:14

Storm kirjutas:Varasemaid?


Tänud, kuid arvan, et iga sõna ei pea parandama. Mõne chick-flicki all kirjutatakse ikka tunduvalt rohkem düsgraafiliselt ning väärtfilmide puhul on ka tihti näha kommentaare, kus mõttetu 1 t-ga...
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

PostitusPostitas Storm » 04. Detsember 2008, 18:32

Forza kirjutas:Tänud, kuid arvan, et iga sõna ei pea parandama.


Seda minagi, aga ma vaatasin, et sa olid ise hiljuti väga usin kõiki pisivigu ülesotsima, nii et täpselt sellele ma vihjata tahtsingi - pole mõtet igat tähte norida. Varemisi lihtsalt kõlas väga naljakalt mulle, aga oh well...

Homme plaanis siis vaatama minna Head, halba ja kummalist Cinamoni. Natuke hilisel ajal küll, aga nagu ma aru sain, pidi väga hea olema...Kas jään väga paljudest naljadest ilma, kui pole Leone teost eelnevalt näinud?
Legalize IT!
Storm
Bond, James Bond
Bond, James Bond
 
Postitusi: 732
Liitunud: 28. Detsember 2005, 19:42
Asukoht: Tartu

PostitusPostitas Soprano » 04. Detsember 2008, 18:39

Storm kirjutas:Homme plaanis siis vaatama minna Head, halba ja kummalist Cinamoni. Natuke hilisel ajal küll, aga nagu ma aru sain, pidi väga hea olema...Kas jään väga paljudest naljadest ilma, kui pole Leone teost eelnevalt näinud?

Oleks soovitav enne ära vaadata nagu ma tegin. Otseselt elamust see ei vähenda, aga tabad palju viiteid ära. Eriti lõpus.
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

PostitusPostitas hau » 05. Detsember 2008, 14:36

Goodbye Solo Pilt
Südamik lugu, mis jäi hinge kriipima ka peale filmi. Nagu Wrestler. Solo oli väga vinge ja muhe vend. Humoorikas ja südamlik. William oli samas väga suure sisemise pingega, mis tuli tänu heale näitlejatööle ka esile. Indie'le omaselt ei süübitud otseselt Williami probeemi vaid anti aind väikseid killukesi ja vihjeid. Lõpp kaljuäärel oli väga hea. Seal oleks pidanudki lõppema, aga kahjuks venitati natuke peale emotsionaalset kulminatsiooni edasi.

Tsoon Pilt
Mehhikos asub keset slumme suurte müüridega eraldatud rikaste rajoon, kus kehtivad omad reeglid. Nende arvates on mõrvad lubatud ja isegi politsei ei saa neid vahele võtta. Teema ja metafoorid on head, aga kui tegelased pole absoluutselt sümpaatsed, siis ei aita enam miski. Film ise oli hollywoodlikult kerge jälgida, aga oli ka väga häid ühiskonnakriitilisi stseene. Lõpetati jälle mingi mõttetu plaaniga.

The Chaser PiltPilt
Mis mulle meeldis oli see, et vaataja teadis koguaeg kõike. Ta teadis, ja isegi tegelased teadsid, kes on mõrvar, ning vaataja teadis ka, kus on pantvang ja kas ta on elus või surnud. Peategelane, eks-detektiiv praegune pimp, ei teadnud vahepeal mitte midagi ja hakkas järjest asja uurima ja oma ühte tüdrukut otsima. Hea oligi see, et film suudeti teha huvitav ja tegelasi polnud igav jägida. Pinge oligi selles, kas protagonist suudab leida üles tüdruku. Kõik peamised tegelased olid head. Psühhopaat oli eriti huvitav vend. Rahuliku südamega tunnistas kõik üles ja sama rahulikult võis haamriga kellegi surnuks peksta. Peategelane oli ka päris sihikindel tüüp. Vahepeal pomises ja vandus omaette ja ei kõhelnud vastu astuda kambale politseinikele. Miskipärast meenutas ta mulle täiega Oh Dae-su't. Välimuselt paksu kondiga ja sihikindlus ja julgus ning muidugi see haamer.. Montaaz oli hea ja kiire, vahepeal kasutati palju detailplaane. Kaameratöö oli ka hea, siin filmis nägin algustiitrites esimest korda sellist professiooni nagu lighting director - varem pole valgustajat nii kõrgelt hinnatud. Valgus oli muidugi väga hea, eriti seal rajoonis, kus tagaajamised toimusid. Lõpp aga suudeti jälle ära rikkuda. Peale õiget lõppu tuli veel hulk mõttetuid stseene ja plaane. Aga muidu võiks selle filmi DVDlegi soetada. Ja nüüd saab Chan-wook Pargi ja Ji-woon Kimi kõrvale lisada uue nime, keda Lõuna-Korea kinos jälgida - Hong-jin Na.

O' Horten - Pilt
Väga lihtne ja südamlik lugu. Stiililt nagu Roy Anderson, aga mitte nii kunstiline, maagiline ja humoorikas. Aga inimlikum ja tegelase kesksem kui Roy. Päris head vedurijuhi huumorit oli kah. Naerda ikka sai korralikult. Võrreldes Bent Hameri teise hea ja samas stiilis filmiga Köögilood, siis too oli stiilsem aga siin oli rohkem tegevust ja oli huvitavam. Muusika oli ülimõnus. Tahaks kohe niisama kuulata.
hau
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4195
Liitunud: 12. Veebruar 2006, 17:22
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas rauls » 05. Detsember 2008, 15:25

Viimaste päevade parim elamus on olnud "Kolm tarka meest". Soomlased ikka oskavad filme teha! Tegu on hea huumoriga vürtsitatud psühholoogiline draamaga. See karaoke baari töötaja oli lahe sell :)). See selleks. Peategelasteks on aga 3 sõpra, kes saavad kokku ja lähevad baari lobisema. Nad otsustavad kõik südame pealt ära rääkida. Välja tuleb igast huvitavaid asju, kõigil on midagi suurt hinge peal. Päris head teksti panevad. Tänu ennast tühjaks rääkimisele, leiavad kõik elule uue mõtte. Haarav film, 8/10.
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4385
Liitunud: 27. August 2008, 23:34

PostitusPostitas Forzelius » 05. Detsember 2008, 15:51

Eilne uskumatu saak: The Chaser - hea action, blogis pik(em)alt 8/10 vääriliselt..
Hunger - kuidas?
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

PostitusPostitas eerik » 05. Detsember 2008, 17:07

Goodbye Solot tahaks küll näha. Tuleb vast kodukino vahendusel siis üle tšekkida. Aga täna on nimekirjas Muukalainen ja Ajariismed redux.

Muukalaineni võtsin tegelikult pimesi, ma ei tea siiani millest see film räägib. :$
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4876
Liitunud: 05. Märts 2006, 00:59

PostitusPostitas hau » 06. Detsember 2008, 12:43

MuukalainenPiltPilt
- Sisu jäi mõnes kohas segaseks, eriti lõpupoole.
- Nagu vähe oleks viimasel ajal neid raskeid filme vaatand.
- Ei meeldind need jäledused tibu, hobuse, kanade ja vakladega.
+ Tehniline külg oli väga hea. Visuaal ilus, montaaz huvitav ja heliline külg jäi eriti meelde. Muusika oli vahel väga tagasihoidlik ja vaikne, aga siis jälle kriiskav ja kriipiv. Sama helikujundusega.
+ Vahepeal tekitas küll õudu ja vastikust nii et täitsa ükskõikseks ka ei jäänud.

Ashes of Time Redux PiltPilt
- Kar Wai Wongile kohane sisu ehk raske aru saada ja jälgida. Osaliselt ka Doyle'i viga, sest kui pilt on nii ilus, siis on raske sisu peale mõelda.
- Lõpp venis nagu näts.
+ Kaameratöö. Fuck, raisk. Üks Doyle'i parimaid töid Kar Wai'ga. Võimalik, et isegi üks mu tema lemmikuid. Visuaalselt huvitavam kui Hero, aga Hero oli muidugi spectacle. Värvid väga erksad ja ilusad. Vahepeal oleks olnud nagu mõni maal. Igat kaadrit oleks tahtnud peatada ja lihtsalt vaadata. Domineerisid suured ja detailplaanid ning vahele põimiti üldplaane loodusest. Eriti huvitav oli valguse mäng, näiteks jõeääres või siis majas, kus valgus tungis läbi linnupuuri.

ja vaatasin järele Hungeri
PiltPilt
Mulle meeldis lihtsus ning tehniline perfektsus ja visuaalne keel. Omapärane film. Brutaalne ja kuri nii sisuliselt kui visuaalselt ja tehniliselt. Samas mitte eemaletõukav vaid pigem süübiv. Fassbinder tegi väga tugeva esituse ja ootan pikkisilmi, mis Tarantino talt välja pigistab. McQueen on geniaalne. Ta videokunsti algeid on siin tugevalt tunda.
hau
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4195
Liitunud: 12. Veebruar 2006, 17:22
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas rauls » 06. Detsember 2008, 14:38

Kui nüüd jaotada oma elamusi samamoodi nagu hau, siis näeks minu jaotus välja selline:

Lemmik
The Wrestler (Maadleja)

Väga head
Blindness (Pimedus)
Frozen River (Külmunud jõgi)
Kolme viisasta miestä (Kolm tarka meest)

Head
Skin
Lønsj (Külm lõuna)
Hunger (Nälg)

Keskmised
Svetat e goljam i spasenie debne otvsjakade (Maailm on suur ja lunastus luurab nurga taga)
Aanrijding in Moscou (Moskva, Belgia)
O'Horten
Muha (Kärbes)
Snijeg (Lumi)
Mozart Town (Mozarti linn)
Adoration (Jumaldamine)

Kehvad
Genova
Afterwards (Hiljem)
Choke (Lämbumine)
L' Heure d'ete (Suvetunnid)

Kokkuvõttes ei ole minu filmi valik just väga hea olnud. 18-st seninähtud linateosest vaid 7 on üle keskmise väärt. 3 filmi veel vaadata:
# Koer pureb koera
# Tagaajaja
# See on vaba maailm
Tahaks uskuda, et need kõik saavad hinnanguks vähemalt "hea".
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4385
Liitunud: 27. August 2008, 23:34

EelmineJärgmine

Mine Üritused

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

cron