Suitsiidisalk

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Re: Suitsiidisalk

PostitusPostitas Rasmus » 10. August 2016, 21:28

Käisin teist korda vaatamas ja nüüd oli vigu juba raskem näha. Meeldis igatahes rohkem ja praegu tundub eelnevalt antud 7/10 natukene õigustatum. Põhiprobleemiks pean ikkagi missiooni, millele suitsiidisalk saadeti: no ei olnud nende jaoks põnev vastane, ei saanud meeskonna (ega individuaalide) potentsiaali realiseerida, liiga lineaarne "võtame paha mehe maha" lugu. Viimane on iseenesest irooniline, sest just nimelt lineaarsusest filmil üldiselt vajaka jääbki. Flashbacke ja kõrvalepõikeid oli way liiga palju, segas lausa keskendumist. Imo oleks võinud aluspõhjaks võtta ikkagi "Batman: Assault on Arkhami" animatsiooni ning seeläbi märksa terviklikuma esitusega maha saada, aga ilmselt oleksin ma sel juhul uute ideede puuduse üle vingunud. Filmi parim stseen on imo see, kus
Spoiler :
Batman oma batmobiiliga Harleyt ja Jokkerit taga ajab,
ning see stseen on nii assault-on-arkhamilik, kui live-action üldse olla saab, nii et stiili poolest oleks võinud õppust võtta küll. Praegusel kujul on "Suicide Squad" pigem vingete stseenide kogumik kui koherentne kogutervik.

Ayer on muuseas öelnud, et filmist on umbes 6-7 erinevat versiooni, nii et kui DC oma fännidelt tõesti vabandust paluda tahab, siis ressursid selle jaoks on neil igatahes olemas. Poleks midagi ägedamat kui Blu-ray reliis, millelt vastavalt meeleolule endale igaks nädalapäevaks sobiva "Suitsiidisalga" valida võiks.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Suitsiidisalk

PostitusPostitas Jolt » 11. August 2016, 18:08

Rasmus kirjutas:Ayer on muuseas öelnud, et filmist on umbes 6-7 erinevat versiooni, nii et kui DC oma fännidelt tõesti vabandust paluda tahab, siis ressursid selle jaoks on neil igatahes olemas. Poleks midagi ägedamat kui Blu-ray reliis, millelt vastavalt meeleolule endale igaks nädalapäevaks sobiva "Suitsiidisalga" valida võiks.


Francis Ford Coppola üks viimaseid filme, „Twixt“, oli üles ehitatud selle meetodi alusel. Loodud oli terve rida alternatiivseid sisuliine/stseene/muusikat, mida FFC ise filmi ettekandmise hetkel sai vastavalt tujule, vaatajate meelestatusele, õhkkonnale lives kokku monteerida. Olen kuulnud ka sellest, et mingil hetkel on kasutatud pulte, millega kinopublik sai hääletada, kas peategelane langetab otsuse A või B. Ei ütle, et film meediumina on lõplikult välja kujunenud ja me ei peaks otsima viise, kuidas seda uuendada, aga... „Twixt“ on kuulduste järgi üsna kohutav film ja sarnane puldil hääletamine ei ole kinokogemuse osana mingil põhjusel püsima jäänud.

Tugevate filmide taga on ühte visioon, pole oluline kas see kujuneb lõplikult välja juba stsenaariumi või montaaži etapis. Head filmid suudavad „Inceptioni“ (heyhoo, Inception in Inception) stiilis istutada pisikesi ideeseemneid, millest kasvavad välja teemaliinid ja filmi lõpuks orgaanilisena mõjuv kulminatsioon. Kui igaks nädalapäevaks oleks võimalik isevärki „Suicide Squadi“ vaadata oleks see tõesti sama hea kui DC filmiharu avalik vabandus või appikarje. Suvalisest stseenide virr-varrist ei moodustu üheski variandis ega ühelgi nädalapäevadel terviklikku filmi.

Muidu on viimane postitus veidi relvitukstegev ja iseendaga mingitpidi konfliktis. Kui välja arvata kaks esimest lauset esitad täiesti asjaliku ülevaate sellest, miks „Suicide Squad“ on nii kasina tulemuseni küündiv film. Kõigis postitustes kõlanud mõtteid kokku võttes jäävad plusside poolel kõlama filmi ja tegelaste taga olevad ideed. Mis kõik põhinevad otseselt varasemal koomiksiloomingul ja on muudes meediumites – seal hulgas Leveli ja ruudu poolt õiglaselt üles haibitud animatsioonis "Batman: Assault on Arkham" – paremini teostatud.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

Re: Suitsiidisalk

PostitusPostitas Rasmus » 11. August 2016, 19:28

Jolt kirjutas:Kui välja arvata kaks esimest lauset esitad täiesti asjaliku ülevaate sellest, miks „Suicide Squad“ on nii kasina tulemuseni küündiv film.

Ma pole kordagi öelnud, et "Suicide Squad" on hea film. Tegin kindlaks, et see asjaolu ka mu arvustuses rõhutatud oleks, kuna sedasorti meedium eeldab kahjuks ka mingil määral objektiivsust, mida ma seekord, tõsi küll, ainult näpuotsaga pakkusin. Ma saan täielikult aru, miks kriitikud filmi nii üksmeelselt maha teevad, aga ei kavatse sellegipoolest nende mõtetega kaasa joosta. Mulle meeldis, mida ekraanil nägin, ja sellest mulle täiesti piisab, öelgu teised mida tahes. Eks ta pettumus muidugi oli, kuna ideaalis oleks olnud alust 8-9/10 filmi oodata, aga DC puhul võin kompromisse teha küll.

Sinu kirjeldatud tehnikat kasutas ka "Final Destination 3", mille DVD nii umbes kümme aastat tagasi laenutatud sai. Tegelased käitusid küll nii, nagu televaataja parajasti käskis, aga tulemus jäi ikkagi samaks - minu mäletamist mööda õnnestus ainult Frankie verisest surmast päästa (ja seegi tundus pigem plot hole kui andekas nüke). "Suitsiidisalga" 6-7 erineva versiooniga reliis tundub sellegipoolest ahvatlev.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Suitsiidisalk

PostitusPostitas Ralf » 12. August 2016, 02:18

Tundub, et neil vähestel, kellele tõesti meeldis, on raskusi filmi kaitsmisega. /Filmcasti "Suicide Squadi" osasse kutsuti spetsiaalselt külaliseks FilmDrunki Vince Mancini, sest talle läks see peale, aga ta ei osanudki pädevalt argumenteerida, mida filmi juures nii asjalikku oli õieti.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Suitsiidisalk

PostitusPostitas Jolt » 16. August 2016, 10:49

See võiks väga vabalt olla Amanda Walleri ja armeetontide (first of all, who am I?) restoranistseeni must materjal.

Also, spoilerid.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

Re: Suitsiidisalk

PostitusPostitas Ralf » 17. August 2016, 01:40

Mu lemmikkriitik Walter Chaw arvustas filmi ja päris vihaselt... Väärt tekst, nagu ikka.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Suitsiidisalk

PostitusPostitas Ronet » 17. August 2016, 04:28

Pilt
Päevik | 2021
Pilt
Pilt
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kasutaja avatar
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5960
Liitunud: 08. November 2008, 08:40

Re: Suitsiidisalk

PostitusPostitas lostinthemist » 27. November 2016, 08:30

Spoilerid eespool, ei viitsi spoilerkaste kasutada mõne pisema detaili mainimisel. Kui film nägemata, lugemata omal vastutusel.

Nii nagu Ralf ütleb aeg-ajalt, et uuele „Ghostbustersi“ filmile tehakse liiga ja tunneb vajadust seda kaitsta, tunnen ise täpselt sama „Suicide Squadiga.“

Pärast esilinastust olin nii sillas sellisest tõsiselt vingest ja bad-assist filmist. Seejärel siiralt üllatunud, kuidas kriitikud, arvustused ning rohkem kui 95% FV kogukonnast olid nii negatiivselt meelestatud „Suicide Squadi“ suhtes. MISASJA

Enne vaatamist oli mul sellele seatud ainult üks kriteerium – see peab olema parem kui „Batman vs Superman: Dawn of Justice.“ Ja seda see oligi. „Suicide Squad“ on ikka palju-palju parem kui „BvS“ ja see on kuradi äge film. Kui üldse millegi kallal nuriseda, siis ma ei oska midagi välja tuua. Suurepärane kompott pahapersesust, actionit, huumorit (naersin ikka väga-väga palju), kõrgete panustega vaenlaste vastu seismist, värskendavat struktuuri ning ka emotsionaalseid momente.

Paljud filmid kannatavad selle all, kui enda hõlma alla võetakse liiga palju tegelasi ning seejärel osad jäävad vähema tähelepanuta kui vääriksid. „Suicide Squad“il oli väga suur oht samasse ämbrisse astuda, seega üllatusin, kui hästi suudeti balansseerida tegelasi lisaks nende taustaloodega. Kokku pandud ülivingeid tegelasi. Endalegi üllatuseks asetati suurem rõhk Deadshotile ja Harley Quinnile, kes kannavad praktiliselt kogu filmi enda õlgadel, ning ülejäänud „Suicide Squadi“ tegelased on supporting cast (seega jääge juba vait, miks Killer Crocil polnud motivatsiooni. Suva see, nagunii tal pole midagi paremat teha.) Sellele vaatamata iga oluline tegelane on nii kuradi äge ja saab paraja portsu taustaloo nii, et sellesse ei süvenetaks liiga palju. Leiti suurepärane tasakaal loo jutustamise ning taustaloode selgitamise osas. Kirjutasin üle-eelmises lauses „oluline;“ mida aga päriselt silmas pidasin, siis Slipknotil polnudki taustalugu vaja, sest ta serveeris samasugust otstarvet nagu „Battle Royale“ filmis Nobu, kes sai esimesena surma – oli vaja edastada sõnum kõigile, et kaelas olev seade pole peibutis ja sitt on reaalne. Motivatsioon võitlemiseks oli veenev, sellele andis taustalugu kaasa. Eelkõige Deadshoti erilisel sidel oma tütrega, mis filmi alguses välja toodi, oli täielik payoff olemas lõpus. Rick Flagi armusuhe ka naisega, kelle keha on nõia valduses. Ning emotsionaalsed momendid lähevad korda. Baaristseen oli selles mõttes suurepärane moment tempo maha võtmiseks ja rahunemiseks, mil grupp võtab vastu otsuse teha asjale lõpp. Tänu baaristseenile oli Diablo surmal suurem emotsionaalne kaal kui Supermani surmal "BvS"is.

Nii mõnedki heitsid ette, kuidas nn missioon jätab neid külmaks või oleks võinud parem olla. Minu meelest filmis esinev oht on üsnagi reaalne. Linn on otseses mõttes maatasa tehtud, tekitades väga halvaendelise, sobiliku ja lausa veidike postapokalüptilise atmosfääri ägedate tegelaste jaoks. Mida kindlasti ei ootanud, oli see, et vaenlasi polnud mitte üks, vaid kaks. NING KEDA EI PALJASTATUD TRAILERITES. Seega boonuspunkt selle arvelt. Võrdluseks teistes superkangelaste filmides kiputakse lähenema nii, et kangelase suunas visatakse samatasemeline vaenlane. Supervõimega kangelane vs supervõimega pahalane (Hulk vs The Abomination; Superman vs Zod jne). Täiesti tavaline inimene vs täiesti tavaline pahalane (Batman vs Jokker). Antud filmi puhul täiesti tavalised inimesed (kuigi ühel neist reaalselt oli supervõime), kes sureksid iga kell ära nagu laiaks litsutud kärbsed, kahe võimsa pahalase vastu. Seetõttu leian, et vastasseisu suhtes olid panused väga kõrgel, pinge ja oht täiesti õhus, sest suitsiidisalga tüübid pandi võitlema nendest endast suuremate üleloomulike ning võimsate A-klassi jõudude vastu.

Rassu on sellest kindlasti mitu korda igal pool rääkinud, aga mainiksin ka omalt poolt, kuidas erinevalt Marvelist on DC lähenemine superkangelaste filmides struktuurina kuidagi teistsugune ja värskendav. Marvel kindlasti on leidnud oma niši, kuidas neid edukalt teha, aga seda valemit kasutatakse liiga regulaarselt ja mõjub pikemas perspektiivis väsitavalt. Seda annab eriti tunda, kui Marveli filme vaadata mitu korda. See-eest DC komistab mõninga aspekti osas (suurimaks probleemiks minu silmis ebakoherentne loo jutustamine nagu "BvS"is), aga vähemalt proovitakse midagi uut. Läheneda teistmoodi. Ma hindan seda igatahes rohkem kui Marveli valemi taaskasutamist. Marvelil on hetkese seisuga oht jõuda samale tasemele nagu Assassin’s Creedi mänguseeria, kui nad ei tee midagi drastilist.

Jokker sai liiga vähe ekraaniaega, seega on minu meelest liiga vara konkreetseid järeldusi teha (äkki ilmub Afflecki „Batmanis“ välja). Aga iga kord, kui ta välja ilmus selles filmis, olin kui ekraanile naelutatud ja võlutud. Mõtlesin, et tahan teda kindlasti rohkem ja rohkem näha. Kuna varasemad Jokkerid on olnud üldiselt psühholoogilised tegelased, siis sel korral saime sellise kõrilõikajast terror-Jokkeri, kelle puhul suurimaks trumbiks on ettearvamatus, mis sobib temaga väga hästi. Tähelepanu hajub, mõte jookseb minema, siis Jokker ütleb järsku midagi ootamatut ja läheb hulluks, ning nagu rabaks kraest. Ja Harley Quinn OMG OMG <3

Esilinastusel vaatasin, kuu aega hiljem ning hiljuti extended cut - arvamus pole põrmugi muutunud kolme korraga, seega ei saa esmamuljete meeltesegadust süüdistada.
8/10
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea

Re: Suitsiidisalk

PostitusPostitas Kadii » 03. Detsember 2016, 15:56

Mul pole vanasõnade vastu kunagi eriti midagi olnud, aga seekord ma kahtsen küll "oma silm on kuningas"-ütluse olemasolu. Kõik ju ütlesid, et on halb, ma ei tea, miks ma need kaks tundi oma elust ära raiskasin. Lihtsalt halb, ei oskagi rohkem midagi öelda.
Pilt
Kasutaja avatar
Kadii
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 452
Liitunud: 03. Juuni 2010, 19:58

Re: Suitsiidisalk

PostitusPostitas lostinthemist » 14. Jaanuar 2017, 19:23

Pilt
Sama koomiks oleks nagu minu ja Suicide Squadi kohta tehtud. :(
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea

Eelmine

Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 56 külalist