Pole vist ühtki teist minu silmis niivõrd hit-and-miss lavastajat, kui seda on David Fincher. Kusjuures täiesti perfektses halb film - hea film tsüklis:
Alien^3 - halb Se7en - hea The Game - halb Fight Club - hea Panic Room - halb Zodiac - hea The Curious Case of Benjamin Button - halb The Social Network - hea The Girl with the Dragon Tattoo - halb Gone Girl - ?
Zodiac on neist esimene, mida võin kahe käega kiita. Ajas ootused nii kõrgele, et ostsin Benjamin Buttoni Blu-ray ilma filmi eelnevalt nägemata. Väga halb tegu. Tapvalt igav ja nüri. Üsna pea saatsin selle oma kulu ja kirjadega ühele ameerika youtuberile, loodetavasti talle meeldis rohkem. The Social Network oli jällegi 10/10 film. Hääl lähebki sellele.
Olen päri eeriku poolt välja pakutud Fincheri filmide graafikuga, ühe erandiga, minu arust on ka TGWTDT täiesti reaalselt hea film. Kui sildid ümber sõnastada viisil meistriteos/ajaviide, siis jääb graafik kehtima, ka peale Gone Girli nägemist. Kuigi, too viimane paigutub Fincheri filme omavahel võrreldes siiski küllaltki kõrgele kohale.
Arvestades Fincheri kontrolli meediumi üle ei nimetaks ma ta ajaviite filme eranditult kehvadeks.
Kindlasti mitte Alien³. Kuigi "Gone Girl" oli väga hea ja emotsiooni pealt võiks sellelegi hääle anda, siis nostalgilistel kaalutlustel valin "Fight Club"-i.
Varem oli selleks kindlasti "Fight Club", aga mingist hetkest hakkas selle ekstreemne elufilosoofia ja ülepakutud stilistika väga vastu. Nii et "Se7en". "Zodiac" pole kaugel maas.