Resident Evil: Karistus

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Resident Evil: Karistus

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 25. Juuni 2012, 15:05

Resident Evil: Karistus
Resident Evil: Retribution (2012)

Umbrella korporatsiooni surmav T-viirus jätkab laastamistööd kogu maailmas ning muudab terveid rahvaid inimsööjatest ebasurnuteks. Inimeste viimaseks ja ainsaks lootusekiireks on Alice (Milla Jovovich), kes ärkab Umbrella salajases keskuses, mille sügavates soppides paljastub üha rohkem tema salapärasest minevikust. Alice jätkab nende otsimist, kes viiruse vallapäästmise eest vastutavad. Otsirännak viib Alice'i Tokyost New Yorki, Washingtoni ja Moskvasse, juhatades ta uskumatu avastuseni, mis pöörab peapeale kõik tema sensed tõekspidamised. Vastsete liitlaste ja vanade sõprade abiga peab Alice vastu pidama ja võitlema, et pääseda vaenulikuks muutunud maailma kokkuvarisemisest. Kell aga juba tiksub maailma lõppu...

www.acmefilm.ee

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Re: Resident Evil: Karistus

PostitusPostitas lostinthemist » 14. September 2012, 02:08

Kõige halvem Resident Evil'i film. See oli tõesti sitt. Puhas sitt.

Sellest oli väga kahju, sest näiteks RE: Afterlife töötas vähemalt meelelahutuslikul tasemel väga hästi. Kuigi sisuliselt polnud seal suurt arengut (siin ka mitte kusjuures), kuid vähemalt Afterlife's korvati see puudujääk hullumeelse märuliga.
Kuid isegi Retributionis jätavad võitlustseenid külmaks. Võib-olla ehk paar õrna "WOW" efekti oli, millele andis oma võimenduse 3D, kuid sellest jäi väga väheks. 3D oli väga nõrgasti ära kasutatud. Läksin seda põhiliselt vaatama sel põhjusel, kuna Afterlife lõppes sellise cliffhangeriga (lisastseen lõputiitrite ajal), et oh fuck me. Ning Retribution lõpeb veel hullema cliffhangeriga - see polnud kompliment.

RE: Afterlife ja Retribution on väga hea näide ideede lõppemisest. Afterlife'is enamik võitlusstseene olid peaaegu kaader-kaadrilt kopeeritud Resident Evil 5 mängust. Mõnes mõttes puhtalt mängu kopeerimine, kuid vähemalt meelt lahutav, pingeline ja lõbus. Nüüd jõudis kätte Retribution - aga kuskilt enam midagi kopeerida polnud (peale ühe stseeni RE 4 mängus) ja tuligi tulemuseks selline väga mage supilörr.

See-eest paar uut tegelast lisasid mõningat värskust. Ada Wong oma punases kleidis ja Leon, kes on mänguseerias vist mu lemmiktegelane. Johann Urb teeb kena tööd. Aga noh... peaaegu iga trailer ja isegi see film algab ühe kurikuulsa lausega: "My name is Alice." Ma ei imestaks, kui kuuenda osa traileris juhtuks samamoodi.

Sisust pole mõtet enam ammugi rääkida. Siin ei olegi õigemini millestki rääkida. Nõrgad ja lihtsad dialoogid, kohati väga väga labased one-liner'id ja käsikiri on täis plot-hole'isid.

Kõige selle tipuks polnud isegi muusika mitte midagi erilist, ning eelmiste filmide juures oli see aspekt vähemalt meeldejääv. Tuletagem meelde näiteks RE: Afterlife'i algust Tokyo ülekäigurajal...

1/10

Ma siiralt loodan, et kuues film jääb lavastaja sõnul viimaseks. Aitab juba, lehm on juba piisavalt peenikeseks lüpsatud.

AGA
Spoiler :
Albert Wesker vajab Alice'i abi, et maailma päästa? Tõsiselt ka või, Anderson? What in the name of god... mis faking seeni sa sõid, et sellise ideega lagedale tulid?
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
No... see võttis tõesti sõnatuks ja isegi kõik pildid kokku ei suuda väljendada mu reaktsiooni.

Aah ja sellel kohal ma ei peatu samuti pikemalt, kui Leon üritas Adat filmi lõpus sebida...

Kõik koopiad sellest filmist väärivad ookeanipõhja uputamist või õhku laskmist või Päikese poole saatmist või giljotiiniga tükeldamist või jahvatajast läbi käimist või teerulliga üle sõitmist või klaveriga peale kukutamist või ülejäänud 99 erineval viisil hävitamist.
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea

Re: Resident Evil: Karistus

PostitusPostitas tuusla » 14. September 2012, 10:44

Urb oli minu jaoks nõrk.
Tema näoilmed, "Ai äm THE män"-olek. Loomulikkusest jäi vajaka.
Kasutaja avatar
tuusla
Bond, James Bond
Bond, James Bond
 
Postitusi: 406
Liitunud: 22. August 2009, 00:21
Asukoht: Metsamajake

Re: Resident Evil: Karistus

PostitusPostitas Kidd » 16. September 2012, 19:51

tuusla kirjutas:Urb oli minu jaoks nõrk.
Tema näoilmed, "Ai äm THE män"-olek. Loomulikkusest jäi vajaka.


Khmm, eriüksuse loomulik näoilme ongi "ai ämm the männ", nii Eestis kui välismaal ;) Aga noh pealkiri on küll rabavalt tabav - Karistus. Vaatajale on see tõeline karistus.

4/10
So, where's the Cannes Film Festival being held this year?
Kasutaja avatar
Kidd
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 872
Liitunud: 23. Jaanuar 2008, 15:14
Asukoht: Taiwan

Re: Resident Evil: Karistus

PostitusPostitas tuusla » 16. September 2012, 20:21

Pidasin silmas, et minu jaoks ta ei sulandunud oma tegelaskujuga. Ta näitles kedagi, kes näitles seda tegelaskuju.
Ei olnud veenev.
Kasutaja avatar
tuusla
Bond, James Bond
Bond, James Bond
 
Postitusi: 406
Liitunud: 22. August 2009, 00:21
Asukoht: Metsamajake

Re: Resident Evil: Karistus

PostitusPostitas lostinthemist » 16. September 2012, 20:26

Mõnes mõttes pean tuuslaga nõustuma. Nüüd järele mõeldes oli tõesti laenatud Leoni nimi ja välimus, kuid iseloomulikkusest jäi puudu. Kuid samas see probleem pole ainult Johann Urbi mängitud tegelasega, kõik teised mängudest on samamoodi oma fookusest kergesti väljas. Albert Weskeris puudub näiteks täielikult karismaatilisus, mis muutis ta mängudes hirmuäratavaks tegelaskujuks. Aga nojah. Ei tasuks liiga palju kõrvutada enam mängudega.
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea

Re: Resident Evil: Karistus

PostitusPostitas Rasmus » 20. September 2012, 20:25

Ah, polnud ta midagi neist teistest filmidest hullem. Ainult, et mingit erilist sisu enam küll alles polnud jäänud, 100% puhas action. Ja kui minna Resident Evilit vaatama, siis polegi vaja ju midagi muud oodata.
Väga tore oli eelmiste osade tegelasi näha - esimesest osast Michelle Rodriguez ja tema kamp, teisest Jill Valentine, neljandast Luther West ning teisest ja kolmandast see Carlos. Kuigi kahju, et selle arvelt Claire'i ja Chrisi polnud.

Ja see kaljurippuja seal lõpus ei olnud küll ühestki otsast eelmiste osade omadest suurem. Kõik osad on ikka järje tegemiseks võimaluse jätnud.

Ilmselt kodus arvutist vaadates oleks hinnang veidi madalam, aga 3D's võib vähemalt 7/10 panna.
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp

Re: Resident Evil: Karistus

PostitusPostitas Ralf » 29. November 2012, 22:24

Varasemast neljast osast kolm on mulle näiteks täitsa passinud. Neis leidub küll nii mõndagi absurdset ja silmi pööritama panevat, aga nad ei lase vähemalt nii hädise laste liumäe peal alla nagu see sihitu tohuvabohu.

Nii naiivne ma ka pole, et sellise seeria värsket osa suurte ootuste ja innuga vaatama asuda, aga püha taevas, nii vängelt kuse järele haisevat moogelit poleks ma küll oodata osanud... seda pidanuks muidugi ennatlikult juba traileri järgi mõistma, aga filmil puudub peaaegu täiesti selline oluline asi nagu on SISU. Ma olen vist siin foorumis viimane inimene, kes vaatab filmi süžee pärast, aga isegi mina teen alati tugeva eelduse, et filmis on vähemalt mingisugust haakumist või loogilist progressi. :(

Aga võib-olla see oligi Andersoni kavatsus luua midagi eriti episoodilist ja juhuslikku (a-la "Sucker Punch"-i moodi) - see oleks vähemalt muutnud veidikenegi nähtamatuks tõsiasja, et ta on andetu stsenarist.

Sellegipoolest... isand Ralfile ei jäänud märkamatuks tõsiasi, et vaeva oli nähtud. Eriefektid olid siin-seal küll üpris nigelad, kuid näiteks kaklusstseenide koreograafia oli suurepärane ning set piece'id äärmiselt vaheldusrikkad.

Umbes 539224. film sellest aastast, mis paneb automaatselt mõtlema, et kalli raha eest on võimalik teha kena välimusega asja, aga puhtalt sellest ei piisa, veel enam, et stsenaristide "anne" piirdub enam-vähem paberile mõne kriipsujuku joonistamisega. Või vähemalt nii mulle tundub. Sellise filmi nagu see siin võiks näiteks täiesti vabalt stseenikaupa kuskile Etch A Sketchi peale teha ja kohe filmima hakata. Näiteks ma ei oleks imestunud, kui öeldaks, et kogu dialoog oli suvalt improviseeritud.

Minu jaoks põhimõtteliselt sama halb kui seda oli "Underworld: Awakening". Mõlemad on filmisarjad, mis oleks pidanud läbi saama sama ruttu kui nad algasid.

lostinthemisti spoilerikast FTW. :irw:
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Resident Evil: Karistus

PostitusPostitas LiveForThis » 10. Detsember 2012, 15:43

Wow, ma ei oleks uskunud, et Anderson ei teinud mitte filmi, vaid arvutimängu. Kogu kestvusaeg täideti haigelt rumala näitlemise ja lollide dialoogidega, kus Capt. Obvious oli täielik rape victim. Hämmastav oli ka filmi stsenaariumi ja loo totaalselt rumal ülesehitus. Lambine filmmaking as its best.

See film on nii halb, et ta ei muutu isegi heaks. B-movie, mille tegemiseks oli palju raha. Aga normaalne B-film on tegelikult meelelahutuslik vaatamine. Selle filmi puhul seda väita ei saa, absoluutselt mitte. Õudne vaatemäng, kus puudub igasugune intellektuaalne lähenemine.

Jovovichist on lihtsalt kahju. Ma ei tea küll, aga ma pakun, et Andersonil on fetiš näha Jovovichi alasti ja nahkrõivais.

CG oli sellel hiiglaslikul kollil tore, aga üleüldine green screen on hämmastavalt jabur.

Kogu film on perfektne näide, kuidas video game adaptioni mitte teha.

Raha teenib film ikkagi. Eks Anderson ongi nagu next Uwe Boll.

1/10
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

Re: Resident Evil: Karistus

PostitusPostitas Ralf » 10. Detsember 2012, 17:58

LiveForThis kirjutas:Ma ei tea küll, aga ma pakun, et Andersonil on fetiš näha Jovovichi alasti ja nahkrõivais.

Nad on ju abielus, seega ei saa fetišit talle pahaks panna. Aga tekkis endalgi "Retribution"-i puhul tunne, et selle eesmärk on suuresti neiu head figuuri demonstreerida. Ja mind painab tõsiasi, et ÜKS TEHAKSE VEEL.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Resident Evil: Karistus

PostitusPostitas Defexer » 11. Detsember 2012, 01:01

See oli küll üks võimas trailer uue mängu sissejuhatuseks. Sellest tuleb 2013 aasta üks suuremaid mänge ehk, kuhu suudetakse mingil määral ka sisu luua.
Tegelikult film oli üsna jube, kus puudus sisu ja ka häiris fakt, et pea 90% filmist oli arvutiga tehtud. Mõned effektid olid üsna enamvähem kuid leidus ikka väga vigaseid steene, kus võrk ilmub ei kusagilt aga ma arvan, et selle filmi puhul pole mõtet vigadest rääkima hakatagi.
Mila põlvega näkku ja kannaga kõhtu steenid olid filmi parimad kohad. 3/10
Kasutaja avatar
Defexer
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1175
Liitunud: 31. Juuli 2008, 21:29

Re: Resident Evil: Karistus

PostitusPostitas Spellbound » 11. Detsember 2012, 02:04

Red Letter Media paneb väga hästi paika kogu seeria, aga viimase osa kohta esitavad nad põhimõtteliselt täpselt samad küsimused, mis mul endal pähe kargasid. Seda kuni hetkeni, mil mõistsin, et mõtlemist ja loogikat film ei nõua. Pigem hävitab seda iga mööduva sekundiga.

Minu "filmielamuse" võtab hästi kokku RLM reaktsioon RE: Afterlife lõpu kohta. Red Letter Media Watches the Ending of Resident Evil: Afterlife
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

Re: Resident Evil: Karistus

PostitusPostitas ruut » 11. Detsember 2012, 19:02

Selles mõttes, et...kogu seeria on ju rämps.
Kasutaja avatar
ruut
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 990
Liitunud: 23. Mai 2009, 22:31

Re: Resident Evil: Karistus

PostitusPostitas Six-Fo » 11. Detsember 2012, 23:26

RE 2 osa oli see mis tegi mind zombie filmide fanatiks, aga nüüd keerati see seeria persse (N) :)) . Kolmas osa oli ka veel päris hea aga juba neljas läks kihva sisu poolelt. Aga see mis nüüd tehti seda kirjeldavad eelmised postitused juba piisavalt. Mis krdi storyline see selline veel olema peaks? Samas nigu filmi kinnipanemise tunnet ei tekkind, vaatasin ta huvi pärast lõpuni välja.
Kasutaja avatar
Six-Fo
Raevunud härg
Raevunud härg
 
Postitusi: 188
Liitunud: 21. Detsember 2008, 02:00

Re: Resident Evil: Karistus

PostitusPostitas CyberRax » 20. Detsember 2012, 23:03

Tegelikult... oli vaadatav. Millele ma pihta ei saanud oli see "ma olen nüüd inimene" teema, arvestades et Milla kolkis vastaseid täpselt samamoodi nagu ta seda varem nakatununa tegi, see et ta enam taevast põlema panna ei suutnud ei ole nüüd küll mingi näitaja. Filmi sisu oli küll olematu, aga samas oli vähemalt juurte juurde tagasi mindud (kamp eriväelasi kompleksis kinni ja peab välja pääsema enne, kui kõik õhku lastakse). Ja filmi algustseen (koos sinna juurde kuuluva muusikaga) oli võimas.
Kokkuvõtlikult: muu tegevuse taustaks võib poole silmaga täiesti jälgida. 4/10.
Movies don't create psychos, they just make psychos more creative!
CyberRax
Eliit
 
Postitusi: 451
Liitunud: 08. September 2005, 20:39
Asukoht: Tallinn

Järgmine

Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 46 külalist

cron