Estcon 2012 13.-15. juuli Saarjärvel Põlvamaal

On tulemas mõni lahe üritus? Anna sellest meilegi teada, kirjuta sellest siia.

Moderaator: Meeskond

Estcon 2012 13.-15. juuli Saarjärvel Põlvamaal

PostitusPostitas Trash » 27. Juuni 2012, 22:17

Kava ja esinejad:

Reede, 13. juuli

18:00 Estcon 2012 algus. Saabumine, registreerumine, asjade paigutamine, tutvumine, vaba suhtlus.
19:00 Mart Kalvet. Ulme ja muusika.
20:00 Mart Redi. Mecha - ajalugu ja tänapäev
Teemaks tuleb mecha definitsioon ja selle algusajad. Rääkija isiklik kontakt ja suhtumine antud teemasse. Mechade erinevad ilmingud läbi ajaloo ja meediumite: Mazingerist Pacific Rimini. Mõne sõnaga mudelite ehitamisest. Kui aega üle jääb, siis on oodatud kuulajate küsimused.
21:00 Rezissöör Raul Tammet. Ulmefilmid Soolo (1979) ja Pulmapilt (1981)

Laupäev, 14. juuli

10:00 hommikusöök
11:00 Taavi Tuvikene ja Raul Sulbi. Kuidas see kõik algas.
Lisaks võimalik teleskoobiga päikest vaadata.
12:00 Joel Jans. Miks kütta Reaktorit?
13:00 Arvi Nikkarev. Soome ulme
14:00 lõunasöök
15:00 Helmut Jänes. HÕFF
16:00 Jüri Kallas. Stalkeri ajalugu ja statistika
16:30 Stalker 2012. Kuulutatakse välja tulemused ning kohalolevaid võitjaid ka õnnitletakse pidulikult.
17:30 Ühispilt. Kohalolijad seatakse aparaadi ette ja tehakse ühispilt
18:00 Kirjastuste plaanid: mida on kavas avaldada
18:30 Mälumäng. Taivo Rist esitab küsimusi ja otsustab vastuste õigsuse üle.
20:30 Tartu Ulmekirjutajad. Lühijutu kirjutamise töötuba voor I
Andreas Jõesaar. "Rollimängust lauamänguni: fantaasia tiivul üle kuristiku". Lauamängude praktikum varaste hommikutundideni

Pühapäev, 15. juuli

10:00 Hommikusöök
11:00 Vaba mikrofon: Ulmeühing, Estcon, plaanid, soovid, muljed
11:30 Liisa Vesik. NIMHi rottide saladus: Soylent Green.
12:30 Veiko Belials. Taustatöö tõlkimisel ehk Videodisko labrakas vendade Strugatskite hääbuvas linnas.
13:30 Tartu Ulmekirjutajad. Lühijutu kirjutamise töötuba II voor
15:00 Vaba mikrofon: lõpusõnad



Tänavuse Estconi osavõtumaks on 21 EUR; ulmeühingu liikmetele 18 EUR; noortele (alla 18 a) 6 EUR; alla 12 a. tasuta.

Voodikoht maksab lisaks 6 EUR (2 ööd kokku). Telkimine on tasuta. Voodikohti on 44, eelisjärjekorras on esinejad ning esimesena maksnud.

Hommikusöögi hind on 2x2,5 EUR. Hommikusöögi soovist saab teada anda viimase hetkeni.
Lõunasöök (supp, praad, magustoit, morss, kohvi) on kokku 9 EUR. Tellime komplektid, sööd omal valikul.
NB! Lõunasöögi tellimusi korjame kuni 9. juulini - hilisematel registreerunutel on võimalik lõunat saada vaid kui keegi tellinutest loobub.

Osalemistasu on euro rohkem kui eelmisel aastal - selle eest pakume õhtul ühiskondlikku sütt, grillvorsti ja kohvi, et üritus parem saaks. Kohalik kraanivesi on pruunikas, kuid ohutu - varume Tartu suurepärast kraanivett 5-liitriste kanistritega, aga tasub ise kaasa võtta.

Olemas on külmkapp (enamasti liiga täis topitud, võimalusel kasuta oma portatiivset) ning toiduvalmistamise võimalus pliidil ja grillil (oma süsi ja vardad kaasa).

Lühike õpetus autoga tulijatele: Vali Põlvast tulles suund Võru poole (Värska poole), aga ära kaugele sõida. Rosma teeristist pööra vasakule, sõida kuni peatuseni "Partsi kauplus", sealt pööra paremale. Üsna varsti pärast keeramist tuleb ka vasakule teeots Saarjärvele, mis on viidastatud.

Osavõtutasu palume kanda Swedbanki arvele 221014406123, MTÜ Eesti Ulmeühing. Ülekandes ära näidata osaleja passinimi (sulgudes lisada regamisel kasutatatud nimi, mis rinnasildile tuleb).
Registreerumiseks logi sisse, siis tekib siia vastav nupp.

Registreeri end: http://www.ulme.ee/Estcon/Estcon-2012/Registreeru


Lisaks:



Põhiprogrammi kava kuulamine on vabatahtlik. Lisaks sellele on palju muud, mida teha samal ajal või selle asemel. Mõned neist organiseeritud tegevused, mõned omaalgatuslikud.

Raamatu- ja filmi- ja muulaat
Kasutajalt kasutajale sümboolse hinna eest. On ka "võta tasuta" raamatukast, kust saab nii võtta kui lisaks panna. Kohapeal saab soodsa hinnaga soetada kirjastuse Fantaasia ja Skarabeus raamatuid - ettetellimisel kättesaamine paremini kindlustatud.

Müüa võib ka kõike muud isetehtut, mis vähegi teemasse läheb, ning reklaamida üritusi. Fännikraam, larbi-varustus jms. Estconi T-särgid, näiteks.

Laua- ja kaardimängud
Andreas Jõesaar ja Ove Hillep võtavad kaasa ning on valmis juhendama teid mitmesuguste põnevate laualmängude mängimisel. Mängimine läheb suuremalt käima õhtutundidel, aga kui punt kokku saadakse, siis miks mitte ka päev läbi. Oma mänge võib ka kaasa võtta, teiste mängudesse suhtu austavalt ja puhaste näppudega.

Rollimäng
Sel aastal on ootamas mängijaid tõsine võitlus elavate surnutega. Vastasleeri suunab Ove Hillep laupäeva õhtul saunaesise laua taga. Kui tahad kindlasti osa saada, otsi Ove enne õhtut üles. Rollimäng käib paberi, pliitsi, täringute ja jutuvestmisega.

LARP
Oli plaanis Cthulhu-teemaline LARP, aga tegijate plaanid muutusid. Hetkel on lahtine, kas LARP toimub ja mis teemal see toimub. LARPi korraldaja ja kaks abilist saavad tasuta üritusele. Osa võtta soovijad peavad endast neile märku andma. Toimumise aeg on tavapäraselt olnud laupäeva hommikupoolik.

Stalker ja kauneim kaas
Kuulutame välja selleaastased lugejahääletuse parimad. Lugejahääletusest osavõtjad saavad ühtlasi hääletada eelmise aasta kauneimat kaant, mille paremikust teeme teisele korrusele väikese näituse.

Tuntud näod ja nimed
Estconil käib palju Eesti ulmekirjanikke, tõlkijaid, toimetajaid ja kirjastajaid. Palju võrreldes sellega, et kuskil mujal nii palju sellist rahvast naljalt kokku ei kogune, eriti veel nii suhtlusaltis õhustikus. Indrek Hargla, Veiko Belials, Mart Kalvet, Raul Sulbi, Eva Luts, Arvi Nikkarev, Jüri Kallas jt.

Kohapeal lehitsemiseks on ka mapid Stalkeri võitjatega läbi aegade ja kuu parimate arvustustega BAASis (eesti kirjanike intervjuud - ehk tuleval aastal, seekord ei jõua valmis). Selle hulka võib igaüks lisaada reklaami muudele huvipakkuvatele üritustele.

Saun, järv, grill
Saun asub järve kaldal eraldi majakeses, mille teisel korrusel on kuus voodikohta ja rõdu. Sauna ees on kena veranda, millel on kaks lauda toolidega. Mõlemal õhtul köetakse sauna ja kui just osalejad ise teisiti ei korralda, siis on tegemist segasaunaga. Sauna juures on vettemineku koht. Käsipuult hüpata ei tohi!

Järv on pruunika veega soojärv, vägagi ujutav. Pealmine veekiht on soe, all aga voogab külma. Saunast eemal on ka väike liivarand ja riietuskabiin.

Grillimiseks on mitu renni ja lõkkeplatsi. Puid saab kohapealt, sütt oleks mõistlik ise kaasa võtta, samuti grillvardaid ja grillitavat.

Järve ääres sääskedest puudust ei tule, võtke oma maitse järgi sääsepeleteid kaasa.

Filmiprogramm

Õhtul, kui väljas pimedaks läheb, räägitakse väljas filmitelgis põnevatest üllitistest, mida sa ise ehk ei leiaks, aga vaadates naudiks. Telki koguneb ka palju sääski.

Ümbruskond

Männimets mustikatega, kruusatee, lähim maja üle järve puhkemaja, lähimad poed 12 km kaugusel Põlvas. Kraanist tuleb joodav ja pesemiskõlblik, aga pruunikat värvi vesi. Vii end oludega kurssi.

Registreerumine
Kui sa ei hooli voodikohast ega soojast lõunasöögist, võid regida ka kohapeal. Muidu siitkaudu. Sealsamas ka kohaletuleku juhis.
Iron Man transforms into cyberkinetic gun.

http://trash-can-dance.blogspot.com/
Kasutaja avatar
Trash
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 909
Liitunud: 06. Märts 2009, 00:37

Mine Üritused

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist