Minu hääl läks Leviathanile. Juba alates Cannes'st kestev positiivne kõmin ja hetke välispoliitilised vastandumised võivad Leviathani esikohale tõugata küll. Ja noh, mõistagi on Venemaa riigina siiski sedavõrd võimas PR masin, mida ei maksaks alahinnata. Hetkel paistavad igatahes venelased ise pingutavat igal võimalikul moel, et luua Leviathani tegijate ümber märteri oreool. Puhtalt juba selle najalt võib võit ära tulla küll.
Ma arvan, et kindlasti ei tasu unustada või vähetähtsustada fakti, et Ida sai ka nominatsiooni parima operaatoritöö kategoorias. See peaks juba midagi näitama nende eelistusest. Samas ma poleks üllatunud, kui ikkagi Leviathan võtab oma. Hetkel jään aga Ida juurde.
P.S. Soovitan soojalt Wild Tales'i kõigil vaadata. Väga raju film.
Pöialt hoian Ida'le ja ka sisetunne ütleb, et kuldmehike läheb Poolasse (Poola?). Mandariinide edulugu on imeline jne, kuid ma ei näe põhjust ootuste üles kruvimiseks.
CM-Girl kirjutas:Hah. (Vaadates mis film ülekaalukalt juhib)
Noh, ka täiesti objektiivselt asjale lähenedes pean möönma, et Mandariinidele ei näi vastast olevat. Kuid eks akadeemikud on küll ja küll parima Oscarist ilma jätnud, nii et midagi kindlat muidugi ei ole.